Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی سیلاب روز جمعه (۳۱ مرداد ) رودخانه «رودبال» در جنوب‌شرق فارس خسارات جبران‌ناپذیری برجای گذاشت و موجب مرگ ۲۱ تن شد که گزارش‌های هواشناسی نشان می‌داد هسته بارش‌های روز جمعه در شهرستان داراب واقع در جنوب‌شرق فارس بود.

به گزارش ایسنا گزارش‌های سازمان هواشناسی نشان می‌دهد مجموع بارش روز جمعه در شهر استهبان فارس تنها  ۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷ میلی‌متر بوده است، مقداری که نمی‌تواند آن حادثه هولناک رودخانه رودبال را رقم زده باشد.

صادق ضیاییان - رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سازمان هواشناسی - در این باره گفت: براساس آخرین اطلاعات دریافتی از ایستگاه‌های باران‌سنجی استان فارس، بیشینه بارش‌های روز جمعه در استان فارس به میزان ۱۷.۵ میلی‌متر از ایستگاه «لایزنگان» در شهرستان داراب (پایین دست محل رخداد رواناب و در حوضه آبریز منطقه) گزارش شده است.

 رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: همانطور که انتظار می رفت تمرکز بارش‌های روز جمعه در جنوب‌شرق استان فارس بودو رواناب در داخل رودخانه «رودبال» شکل گرفت.

وی ادامه داد: بارش‌های روز حادثه در حوضه آبریز منتهی به محل حادثه در ایستگاه‌های چاه نصرویه به میزان ۴.۵ میلی‌متر و ایستگاه چنارویه به میزان ۰.۱ میلی‌متر گزارش شده است.

رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سازمان هواشناسی افزود: بیشینه بارش‌های روز پنجشنبه (۳۰ تیر) به‌ترتیب در ایستگاه‌های «لایزنگان» در شهرستان داراب با ۲۲.۵ ، «مادوان» داراب ۲۰ و «بکر» و «فدامی» داراب ۹ میلی‌متر به ثبت رسید. میزان بارش‌ها در سایر ایستگاه‌های داراب بین پنج میلی‌متر و کمتر از آن بود که با هشدار صادر شده مطابقت دارد.

ضیائیان اضافه کرد: در طبیعت اولین جایی که پس از بارندگی، آب جاری می‌شود رودخانه است بنابراین باید به هشدارهای هواشناسی توجه کرد و در محدوده‌های هشدار از تردد در رودخانه‌های فصلی ولو رودخانه خشک و بی آب به‌ویژه در این فصل اجتناب کرد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سازمان هواشناسی کشور گفت: هم در هشدار روز چهارشنبه (۲۹ تیر) سازمان هواشناسی و هم در بخش‌های مختلف خبری، کارشناسان سازمان هواشناسی نسبت به وقوع بارش‌های رگباری و آثار و پیامدهای آن در مناطق جنوب به ویژه استان فارس هشدار داده بودند.

وی ادامه داد: مشخصاً در روز پنجشنبه (۳۰ تیر) محمد اصغری - معاون مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سازمان هواشناسی کشور - در بخش خبری ساعت هشت صبح شبکه یک سیما نسبت به وقوع بارش‌های موسمی در جنوب‌شرق کشور، هرمزگان، کرمان و جنوب‌شرق فارس تا اواسط هفته آتی هشدار داده و تاکید کرده بود از این نوع بارش‌ها باید ترسید چراکه به‌صورت نقطه‌ای و محلی خرابی به بار می‌آورد، حتی موجب خسارت جانی می‌شود که روزهای گذشته هم تجربه شد.

ضیائیان افزود: ماهیت بارش‌های تابستانه جنوب  ایران عمدتا رگباری است به طوری‌که گاهی ممکن است حجم زیادی از بارش در زمان بسیار کوتاهی ببارد و منجر به وقوع رواناب مقطعی و خطرناک شود.

به گزارش سازمان هواشناسی وی با تاکید بر معتبر بودن هشدار چهارشنبه (۲۹ تیر) سازمان هواشناسی کشور یادآور شد: همچنان بارش‌های موسمی در جنوب‌ شرق، استان‌های هرمزگان، کرمان و فارس ادامه دارد و توصیه می‌شود مردم از اتراق در بستر رودخانه‌ها به جد خودداری کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هواشناسي سیل بارش باران بارش های روز جنوب شرق روز جمعه استان فارس میلی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۵۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین بارش در دوگنبدان/یاسوج ۵۷.۸ میلی متر باران بارید

ولی بهره مند در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در دهدشت ۶۵.۴ میلیمتر، در سی سخت ۶۳.۷، در چرام ۵۶، در سوق ۷۰، مارگون ۴۸، لنده ۴۳ و قلعه رئیسی ۴۰ میلیمتر بارش گزارش شده است.

وی بیان داشت: همچنین در دلی خمسیر ۷۸، باشت ۷۸، فیلگاه ۷۶، ماهورباشت ۷۵، امامزاده جعفر ۷۲، امامزاده پهلوان ۶۹ و برم سبز ۶۹ میلیمتر بارش داشتیم.

بهره مند میزان بارش در دیشموک را ۶۸ میلیمتر، علی کرمی دمچنار ۶۷، بوستان ۶۵.۵، دهدشت ۶۵.۴، دیل ۶۴، گنجگون ۶۳.۸، سی سخت ۶۳.۷، دشتروم ۶۳.۵، ستنگان ۶۲.۵، سرفاریاب ۶۱، سرآب ننیز ۵۸، یاسوج فرودگاه ۵۷.۸ و منصورخانی کاکان ۵۶ میلی متر عنوان کرد.

وی اظهار داشت: همچنین در گنجه‌ای ۵۵.۸ میلی متر بارش، در درغک ۵۵، وزگ ۵۴، در کریک ۵۴، در تنگ پیرزال ۵۳، در تل گاه ۵۳، ممبی ۵۳

و تنگ سرخ ۵۱ بارش گزارش شد.

بهره مند تصریح کرد: در چیتاب ۵۰، در لیکک ۴۸.۸، در جاورده ۴۷، در سرآسیاب یوسفی ۴۴، قلعه دختر ۴۴، در پاتاوه ۳۸.۵، تنگ رواق ۳۶، در موشمی زیلایی ۳۴ و در سیرون شبلیز ۲۴ میلی متر بارش گزارش شد.

کد خبر 6096220

دیگر خبرها

  • مریوان رکورددار بارش باران در کردستان
  • بیشترین بارش در دوگنبدان/یاسوج ۵۷.۸ میلی متر باران بارید
  • مراقب وزش باد شدید باشید / دهرم فراشبند؛ در صدر میزان بارش‌ها
  • بارش باران و وزش باد شدید در راه استان فارس
  • ثبت ۱۰۸ میلی‌‌متر بارش باران در رومشکان
  • بارش‌ باران تا شنبه در آذربایجان‌غربی تداوم دارد
  • ثبت بیشترین بارش باران در ایستگاه در روستای انجیره آبدانان
  • صفی آباد دزفول و حسینیه اندیمشک پربارش‌ترین نقاط خوزستان
  • تمام محورهای مواصلاتی فارس باز است
  • فراشبند همچنان صدر نشین ثبت بارش های بهاری